Rólunk

Tisztelt Látogató!

A Celli-Festék Gyártó és Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság, rövidített nevén a Celli-Festék Kft. 100 %-ban magyar tulajdonú vállalkozás.

Elődje 1980-ban alakult a „Sághegyalja” Mezőgazdasági Termelőszövetkezet melléküzemágaként. Kezdetben növényvédő szereket, faseb- kezelőt illetve rovarölőt gyártott illetve forgalmazott. 1983-tól a Magyar Államvasutak részére vagonfesték gyártása kezdődött. A vagonfesték mellett lakossági felhasználásra bevezetésre került a Celli favédő vékony lazúr, valamint a Cellkolor fantázianéven ismerté vált festék. Változás a 90-es évek elején kezdődött a festék gyártás területén.

Új fejlesztésben kezdtük el gyártani a festék kötőanyagát, melyet megelőzött egy komoly meleg-üzemi beruházás. 1992-től megindult az alkyd típusú műgyanta gyártása , egyrészt saját felhasználásra, valamint továbbértékesítésre. A Cellkolor fantázia nevet felváltotta a Celli valamint a Celli M név. Munkakapcsolat alakult ki a Magyar-Lakk Festékgyártó Kft.-vel. Bérmunkában megrendelésre gyártottunk beégethető zománcfestéket a minszki traktorgyár részére.

Termelésünk 2003-tól hígító gyártással és forgalmazással egészült ki. Bérmunka megrendelésünk egy további fejlődés eredményeként bővült, ipari felhasználásra vizes bázisú festéket is gyártottunk a MÁV Cargó részére.