Kontax - Univerzális kontaktragasztó

Kontax_ellap.page1.jpg

Alkalmazási terület

Erősen és megbízhatóan ragasztja önmagukhoz és egymáshoz a háztartásban használatos anyagokat: bőrt, fát, furnért, fémet, gumit, műanyagokat (lemezeket és szegélyeket) textilt, kemény PVC-t és sok más anyagot.

Nem alkalmas habosított polisztirol (pl.: Nikecell®, Hungarocell®), polietilén, polipropilén, szilikongumi, teflon ragasztására.

Tárolás

-10 ˚C és +30 ˚C között, direkt napsugárzástól védve tárolandó.

Munkavégzési utasítások

Csak jól szellőző, nagy légterű helyiségben célszerű használni. A munkavégzés során tilos a dohányzás, kerülni kell a nyílt láng vagy szikra-képződést. A ragasztóanyag gőzeinek tartós belélegzése az egészségi állapot romlásához vezethet.

Felhasználási útmutató

  • A ragasztási műveletet optimálisan 18-23 C˚-on (szobahőmérsékleten) tudjuk elvégezni. Ez vonatkozik a ragasztandó felületek, a ragasztóanyag és a környezeti levegő hőmérsékletére is.
  • Nagyobb felületű munkák megkezdése előtt próbaragasztás elvégzése ajánlott.
  • A doboz tartalmát felhasználás előtt alaposan fel kell keverni.
  • A ragasztandó felületeket úgy kell előkészíteni, hogy azok mechanikailag stabilak, por-, víz-, oldószer és zsírmentesek legyenek.
  • A ragasztóanyagot spaklival vagy rövidszőrű ecsettel kell felhordani mindkét ragasztandó felületre. Erősen nedvszívó, porózus felületre célszerű az első réteg megszáradása után egy másodikat felvinni. Javasolt felhasználási mennyiség: 120-160 g/m2 oldalanként.
  • A ragasztóanyag felhordása után várjuk ki annak megszáradását: az oldószerek elpárolgását (10-20 perc).
  • A száraznak tűnő felületeket nagy erővel rövid ideig nyomjuk össze. A ragasztás végső szilárdsága alapvetően az összenyomás erejétől függ, annak időtartamától kevésbé.
  • Az összenyomás után összeragadt felületek mechanikailag stabilak, önhordóak, további megmunkálásra alkalmasak.
  • A ragasztással kialakított kötés víz-, hő-, hideg-, és öregedésálló.

További információ

A munkaeszközökről és a munkadarabokról a folyékony ragasztóanyagot etilacetáttal vagy észtereket tartalmazó festékipari hígítóval lehet feloldani. (FIGYELEM! Ez a művelet csak jól szellőztetett helyen, megfelelő egyéni védelemmel végezhető!) A megszáradt ragasztóanyagot csak mechanikai úton lehet eltávolítani.

Kiszerelések

Termék neveKiszerelésdb/kartondb/raklapGTIN
Kontax - Univerzális kontaktragasztó 50 ml 30   5998026363009
Kontax - Univerzális kontaktragasztó 120 ml 25   5998026363016
Kontax - Univerzális kontaktragasztó 300 ml 8   5998026363023
Kontax - Univerzális kontaktragasztó 800 ml 6   5998026363047